Διάκριση στον 29ο Φοιτητικό Διαγωνισμό Economia

Στο πλαίσιο του 29ου Φοιτητικού Διαγωνισμού Economia που διοργανώνεται από την “Οικονομική Επιθεώρηση” (www.economia.gr), με θέμα: “Στρατηγικές Eνίσχυσης Bιωσιμότητας: Περιβάλλον, Κοινωνία και Εταιρική Διακυβέρνηση (ESG)”, η διατμηματική Ομάδα Φοιτητών από το Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, το Τμήμα Διαχείρισης Λιμένων και Ναυτιλίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, και το School of Science & Technology του Διεθνές Πανεπιστημίου Ελλάδος, επιλέχθηκε ως μία από τις νικητήριες ομάδες του Διαγωνισμού ECONOMIA.

Στην Ομάδα Φοιτητών που βραβεύθηκε συμμετείχαν (με αλφαβητική σειρά):

  1. Δημόπουλος Αργύριος, Τμήμα Διαχείρισης Λιμένων και Ναυτιλίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (4ο έτος) (argyrisdimopoulos01@gmail.com)
  2. Κατσανεβάκη Θεανώ, Τμήμα Διαχείρισης Λιμένων και Ναυτιλίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (3ο έτος) (theanokatsanevaki@gmail.com)
  3. Κατσανεβάκης Φώτιος, Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (6ο έτος) (fotiskatsanevakis@gmail.com)
  4. Μαρκοπούλου Χριστίνα, School of Science & Technology, Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, (1ο έτος μεταπτυχιακό), Απόφοιτη του Τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (markopoulou.christin@gmail.com)

Συντονιστής της Ομάδας Φοιτητών ήταν ο Δρ. Μιχαήλ Τσατσαρώνης, Επίκουρος Καθηγητής Ποσοτικών Μεθόδων στη Ναυτιλία, του Τμήματος Διαχείρισης Λιμένων και Ναυτιλίας, ΕΚΠΑ.

Το θέμα της μελέτης που βραβεύθηκε ήταν “Μελέτη Περίπτωσης και Εφαρμογή Μεθόδων Συσταδοποίησης Αναφορικά με την Υπευθυνότητα των Ελληνικών Επιχειρήσεων σε Θέματα που Αφορούν στο Περιβάλλον, την Κοινωνία και τη Διακυβέρνηση”.

Σκοπός της μελέτης ήταν η εύρεση κοινών ESG πολιτικών μεταξύ διαφορετικών επιχειρήσεων, μέσω του δείκτη ESG του Χρηματιστηρίου Αθηνών (ATHEX ESG Index). Η ερευνητική προσέγγιση αξιοποίησε μεθόδους συσταδοποίησης για τη δημιουργία μοτίβων των επιχειρήσεων της ελληνικής οικονομίας. Επιπλέον, η μελέτη ανέπτυξε και πρότεινε σύγχρονες καινοτόμες ιδέες που μπορούν να συμβάλουν στην ενίσχυση της αποδοτικότητας και βιώσιμης λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Η τελετή απονομής των βραβείων του Διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023, στον πολυχώρο EcoZone, υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) και του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος (ΔΠΕ).

Μετάβαση στο περιεχόμενο